Dominio de Berzal, Maceración Carbónica 2011, DOCa Rioja

Model: 285

"Maceración carbónica" eller på "dansk" kulsyremaceration betyder, at drueklaserne puttes hele (uden afstilkning)i tanken, hvor de ligger nogle dage under kontrollerede temperaturforhold. Den afløbne most opsamles, hvorefter resten presses og blandes i. Derefter færdiggærer den blandede most på ståltanke. Denne fremstillingsmetode giver først og fremmest en vin med en kraftig tilstedeværelse af primære smagsnoter, altså frugt. Men derudover afgiver stilke og kerner også en smulle tanniner, som giver en fin lille bitterhed.

Denne vin er silkeblød, varm og afbalanceret med bløde tanniner og perfekt syre. Som det er meget almindeligt i Rioja tilsætter man også på Dominio de Berzal en lille procentdel (8%) af Viura (hvid) blandet med Tempranillo (92%).
Intensiteten af de modne, røde frugter i denne vin gør den til en fin ledsager til retter med pasta og ris. Hvis man er til råt kød, vil carpaccio af okse-/kalvekød, eller tun "à la Japan" også være gode ledsagere. Glem heller ikke den gode kombination med lyst kød, herunder fjerkræ for ikke at tale om tørret spansk skinke (gerne Bellota, selvfølgelig), som med sin let salte smag harmonerer perfekt med frugtsødmen i vinen.

Alkohol: 13%

For more information, please visit this product's webpage.

45,50DKK  Incl. VAT
(36,40DKK  Excl. VAT )
65,00DKK  Incl. VAT
You save: 19,50DKK
Availability: In stock
Others also bought
Featured Recommendations
You might also want
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: