Martin Freixa 2016 / D.O. Montsant

19.45EUR IVA incluido
( 15.56EUR IVA no incluido )


Type:

Rød Drue(r): 100% Cariñena (Samsó i Cataluña)
Årgang: 2016 Alkohol% 14,0
Land: Spanien Lukning: Naturkork
Område: DO Montsant Drik den til:…
Se information længere nede
Indeholder sulfitter iht. gældende regler
Guía Peñín: Ikke bedømt  
 

 

Modelo: 345
Peso: 1,5 kg
Disponibilidad: Solo queda(n) 1 unidad(es)

For nogle år siden under et af vores besøg hos Joaqim Martin Freixa (eller slet og ret Quim, som vi kalder ham) sad vi i Alexandra og Quims have i Sant Pere de Ribes, tæt på Sitges i Katalonien og småsnakkede, mens hunden Jeff, som dengang var en hvalp i lømmelalderen, gjorde sit bedste for at forstyrre idyllen. Snakken faldt hurtigt på vin (overraskende nok!) og ikke mindst, hvad det er, vi falder for ved forskellige typer vin.

Quim har tidligere været ansat som eksport manager og marketingmedarbejder hos skiftende bodegaer i forskellige DO områder, indtil han for en del år siden startede sit eget firma  som eksportmanager for 8 forskellige, mindre bodegaer og han har derfor et meget bredt kendskab til spansk vin. Undervejs i samtalen fortalte han, at han længe havde haft en drøm om at kunne frembringe "sin egen vin", som besad lige præcis de egenskaber, som han satte allermest pris på. En vin, som man med lige stor glæde kunne drikke sammen med mad eller alene. Den drøm var nu ved at blive til virkelighed. Quim havde allieret sig med en bodega i Montsant, som råder over vinstokke af sorten Samsó (Cariñena/Carignan) med en alder mellem 60 - 80 år, som vokser på kalkholdig lerjord.

Selve vinifikationen står Quim selv for. Efter færdiggæring modner vinen i 11 måneder i små fade af fransk egetræ. Resultatet er en usædvanligt velafbalanceret og harmonisk vin med varme, aromatiske noter af vilde, røde bær og krydderier samt nogle røgede undertoner. 

Saftig i munden, ikke mindst på grund af en særdeles fin og behagelig syre. Mange af indtrykkene fra duften genfindes i smagsnoterne, herunder  de vilde, røde bær og de fine røgede noter. En vin med finesse og elegance. 

 

 

No hay comentarios todavía. Sé el primero en escribirnos tu opinión

Añadir comentario:
spacer