vinkort bierzo

DO Bierzo er et lille, bjergrigt område på grænsen til Galicien. Formelt set hører området altså til Castilla y León, men folk føler sig generelt mere knyttet til Galicien og Galicerne.

Hoveddruen på rødvinssiden er Mencía. Man har længe troet, at Mencía var identisk med Cabernet Franc, men det er gennem en DNA profilering foretaget på Universidad Politécnica de Madrid i 2014 fastslået, at Mencía er identisk med den portugisiske drue "Jaen".

Tja. Der kan man se. "So what?" vil nogen sikkert sige. Eller "who cares?". Og det kan de selvfølgelig have ret i. En ting er dog sikkert: Mencía er en rigtig fin drue, som giver dejlige, elegante vine med et strejf af røde bær og peber i både duft og smag.

På hvidvinssiden er det Godello, der dominerer. Denne drue giver i Bierzo vidunderligt aromatiske, frugtige vine med en fantastisk syre. Citrusfrugt med mineralske undertoner i smagen.

Bierzo er hjemsted for omkr. 70 vingårde.

SobreSol Vinimport importerer og forhandler vinene fra en af de mindste vingårde, Bodegas Madai, ejet og drevet af brødrene Daniel og Gonzalo Amigo Rodriguez.

Se de 4 vine fra DO Bierzo nedenfor

Hot
122.56SEK  Incl. VAT
( 98.05SEK  Excl. VAT )
excl. frakt.
1 reviews
122.56SEK  Incl. VAT
( 98.05SEK  Excl. VAT )
excl. frakt.
0 reviews
183.84SEK  Incl. VAT
( 147.07SEK  Excl. VAT )
excl. frakt.
0 reviews
183.84SEK  Incl. VAT
( 147.07SEK  Excl. VAT )
excl. frakt.
2 reviews