vinkort bierzo

DO Bierzo er et lille, bjergrigt område på grænsen til Galicien. Formelt set hører området altså til Castilla y León, men folk føler sig generelt mere knyttet til Galicien og Galicerne.

Hoveddruen på rødvinssiden er Mencía. Ifølge Thomas Rydberg*) kaldes Mencía også for "Spaniens Pinot Noir", men menes dog at være beslægtet med Cabernet Franc. Det samme mener vinlex.dk, som dog tilføjer, at det endnu ikke er endeligt afgjort. Men det er det! Wikipedia skriver, at en DNA profilering har påvist, at Mencía og Cabernet Franc ikke er identiske. Derimod er det gennem en DNA profilering foretaget på Universidad Politécnica de Madrid i 2014 fastslået, at Mencía er identisk med den portugisiske drue "Jaen".

Tja. Der kan man se. "So what?" vil nogen sikkert sige. Eller "who cares?". Og det kan de selvfølgelig have ret i. En ting er dog sikkert: Mencía er en rigtig fin drue, som giver dejlige, elegante vine med et strejf af røde bær og peber i både duft og smag.

*) Thomas Rydberg: Spansk Vin. Politikens Forlag 2014

Bierzo er hjemsted for omkr. 70 vingårde.

SobreSol Vinimport importerer og forhandler vinene fra en af de mindste vingårde, Bodegas Madai, ejet og drevet af brødrene Daniel og Gonzalo Amigo Rodriguez.

Se de 4 vine fra DO Bierzo nedenfor

Hot
125.48SEK  Incl. VAT
( 100.38SEK  Excl. VAT )
excl. frakt.
1 reviews
188.21SEK  Incl. VAT
( 150.57SEK  Excl. VAT )
excl. frakt.
0 reviews
188.21SEK  Incl. VAT
( 150.57SEK  Excl. VAT )
excl. frakt.
2 reviews