Verdejo
Verdejo er en spansk hvidvinsdrue, som er mest udbredt i området DO Rueda, hvor den anvendes alene eller i blanding med op til 15% Sauvignon Blanc eller Viura.
Den er antagelig kommet fra Nordafrika i det 11. århundrede og det anses for sandsynligt, at den er en krydsning mellem to antikke druesorter, Castellana Blanca og Savagnin (nej, ikke Sauvignon, det er en helt anden drue). Castellana Blanca menes iøvrigt også at være det ene ophav til Godello, en anden hvidvinsdrue fra det nordvestlige Spanien.
Hvorom alting er: Verdejo giver vidunderlige, aromatiske hvidvine med florale duftnoter og eksotisk frugt i smagen.
Det er nærliggende at sige, at det er en ideel vin til at ledsage en bred vifte af retter. Den mest oplagte "parring" er vel nok fisk og skaldyr i almindelighed, men gerne fisk med en forholdsvis mild smag, f.eks. kulmule, lange, brosme, sej...
Prøv den også til sushi!!