Bodegas Ozalder Edición Limitada

180,00DKK  m/Moms
( 144,00DKK  u/Moms )

ekskl. levering.

 

 

Type: Rød Drue(r): Tempranillo,  Syrah
Årgang: 2016 Alkohol%: 14.5
Land: Spanien Lukning: Naturkork
Område: DO Navarra Drik den til:...
Klik på "Mere information" nedenfor.
       
Model/varenr.: Nav-05
Vægt: 1,6 kg
Lager: På lager

Denne vidunderlige rødvin på Tempranillo og Syrah (Shiraz) er efter færdiggæring modnet i 15 måneder på franske egefade.   

Druerne stammer fra bodegaens egne marker i Larraga og Oteiza i Navarra, naboregion til Rioja. Området er begunstiget af et moderat nedbørsniveau og milde temperaturer, som tilsammen udgør ideelle betingelser for en langsom modning af druerne, som er til gavn for phenoler og de aromatiske forbindelser. 

Druerne til årets vin høstes om natten for at eliminere oxidation af polyphenoler og aromastoffer. Efter koldmaceration starter gæringsprocessen, efterfulgt af den malolaktiske gæring. Efter afslutning af gæringsprocessen stikkes vinen om og lagres derefter i 15 måneder på franske egetræsfade (foudres).

Efter modningen udviser vinen stadig en intens, klar og smuk kirsebærrød farve. I næsen finder man intense aromaer af sorte frugter (solbær, brombær og blommer). Hertil kommer krydrede noter af ristede kaffe- og kakaobønner, perfekt integrerede i de modne frugter.

Resultatet i smagen er en velstruktureret vin, dog stadig silkeblød og "fed" og med velafbalancerede tanniner og en udpræget lakridssmag, som harmonerer perfekt med egetræets noter af læder og ristning. Lang og vedholdende eftersmag.

 

 

 

Arne Sørensen 13/10/2022

En helt vidunderlig rødvin. Kraftig i smagen og med en koncentreret frugt og meget velintegreret fadsmag.

Tilføj anmeldelse: