Villachica Crianza, Bodega Villachica 2014, DO Toro

Model: 319

Druerne til denne vidunderlige Crianza kommer fra vinstokke med en alder på mellem 30 og 50 år placeret på forskellige "single vineyards" *) i området omkring Toro by (Zamora). Jordbunden på disse marker er halv-stenet i overfladen med masser af småsten og med dybe lag af ler. En rigtig god kombination for vinstokke: godt dræn i overfladen og et fint reservoir i de dybere lag.

Druerne håndhøstes og håndsorteres på sorteringsbord i bodegaen.

Den alkoholiske gæring såvel som den malolaktiske foregår på ståltanke. Den efterfølgende modning finder sted på nye amerikanske og franske egefade og varer 12 måneder.

Villachica Crianza er en meget udtryksfuld og mineralsk vin. Intens kirsebærrød med lilla nuancer. Kompleks og intens. Brombær og kirsebær med fine balsamiske og let ristede noter. Et strejf af kakao og lakrids.

Fed, koncentreret og velafbalanceret vin med modne tanniner, god struktur og en laaaaang eftersmag.

 

*) "Forskellige single vineyards" kan måske lyde som lidt af en kontradiktion, men der menes i denne sammenhæng "forskellige nærtliggende marker, alle tilplantet med samme druesort af (nogenlunde) samme alder".

120,00DKK  Incl. VAT
( 96,00DKK  Excl. VAT )
Shipment excl.
Availability: In stock
Others also bought
Featured Recommendations
You might also want
Reviews
Henrik Hansen 08/02/2016

5 stjerner for det særdeles favorable pris/kvalitets niveau. En rigtig lækker vin. Masser af power. Luk den op mindst en time i forvejen.

Carl Andersen 20/06/2016

Typisk Toro vin. Flot farve. Herlig duft. Masser af saft og kraft. Kan absolut anbefales.

Add review: